Programi XII

PROGRAMI I FESTIVALIT NDËRKOMBËTAR TË POEZISË “DITËT E NAIMIT”

(EDICIONI XII)

23 tetor 2008 (E Enjte)

– Pritja në aeroportin e Shkupit dhe vendosja e mysafirëve në hotel „Liraku“ në Tetovë

 

15.00    Dreka (në restorantin e hotelit „Liraku“)

19.30    FILLIMI I FESTIVALIT NDËRKOMBËTAR TË POEZISË „DITËT E NAIMIT“

(Para Pallatit të Kulturës)

 

19.40 ARTI PAMOR  “PELIKANI” – Hapja e ekspozitës së pikturave të Shaizim Mehmetit

(Foajeu i Qendrës Kulturore ’’Naim Frashëri’’)

 

20.00    HAPJA E EDICIONIT XII TË FNP “DITËT E NAIMIT”-

(Qendra Kulturore – Salla e Madhe)

– Recital ‘’Fjalët e Qiririt’’

– Ekzekutim në violinë

– Hapja e festivalit

– Fjalë përshëndetëse

– Ekzekutim me flautë

– Ora letrare “GLOBI POETIK”

22:30    Darka (Në restoranin e hotelit „Liraku“)

24 tetor 2008 (E Premte)

08:00    Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Liraku“)

10:00    PREZENTIMI I LAUREATIT TË ÇMIMIT „NAIM FRASHËRI“, z. Abdellatif LAABI

(Amfiteatri i Universitetit te Evropës Juglindore)

13.00   Dreka (Në menzën studentore të UEJL)

14.00   Ora letrare “POETË DHE VARGJE“

(Amfiteatri i Universitetit te Tetoves)

15.00   Vizitë në Kodrën e Diellit

20.00   Darka (Në restorantin e hotelit „Liraku“)

21.30   Ora letrare “MBRËMJE LIRIKE” (Restorani “Matoshi”)

 

25 tetor 2008 (E Shtunë)

08:00   Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Liraku“)

11:00   PËRURIM: VITRINA E LIBRIT(Në sallën e hotelit “Liraku”)

13:00 VIZITË MONUMENTEVE KULTURO-HOSTORIKE NË TETOVË

14: 00  Dreka (Në Teqen Arabati Baba“)

20.00   Ora letrare „MERIDIANET E POEZISE“(Qendra Kulturore – Salla e Madhe)

– Shpallja e fituesve dhe dorëzimi i shpërblimeve:

Çmimi letrar „Naim Frashëri“

Çmimi letrar „Menada“

Çmimi letrar „Oeneumi“

Çmimi letrar „Qiriu i Naimit“

– Shpallja e anëtarëve të nderit të MLN „Ditët e Naimit“

– MBYLLJA SOLEMNE E EDICIONIT XII TË FNP “DITET E NAIMIT”

22.30  Darka (Në restorantin „Tivoli“)

26 tetor 2008 (E Diel)

08:00    Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Liraku“)

09:00    Përcjellja e mysafirëve