Programi i Festivalit Edicioni VIII 2004

– Pritja dhe vendosja e mysafirëve në hotelin „Maqedonia“ në Tetovë
Në orën 15: Dreka (në restorantin e hotelit „Maqedonia“)
Në orën 18.30: Fillimi i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë „Ditët e Naimit“ (Para Pallatit të Kulturës)
Në orën 18.40: Hapja e ekspozitës ndërkombëtare të pikturës (Në hollin e Pallatit të Kulturës)
Në orën 19: Akademia solemne (Në sallën e madhe e Pallatit të Kulturës)

 

– Ekzekutim në violinë
– Hapja e Festivalit nga drejtori i MLN „Ditët e Naimit“, Shaip Emërllahu
– Fjala përshëndetëse e zëvendëskryeministrit Musa Xhaferi
– Fjala përshëndetëse e kryeqytetarit të Tetovës Murtezan Ismaili
– Recital
– Referati kryesor për figurën e Naim Frashërit, Prof. Dr. Floresha Dado
– Ekzekutim në flautë
– Ora letrare „Në botën e poezisë“ (Lexim vargjesh nga poetët pjesëmarrës)
Në orën 21: Darka (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)

21 tetor 2004 (E enjte)

Në orën 08: Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)
Në orën 10: Takim me laureatin e çmimit letrar „Naim Frashëri“, Desmond Egan (në Universitetin e Evropës Juglindore)
Në orën 13: Dreka (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)

Në orën 15: Vizitë e lokaliteteve arkeologjike dhe muzeumeve në Shkup
Në orën 18: Ora e Madhe Letrare „Meridiane“ (në Teatrin Shqiptar në Shkup)
Në orën 22.30: Darka (Në hotelin „Maqedonia“)

22 tetor 2004 (E premte)

Në orën 08: Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)
Në orën 10: Përurimi i librave të MLN „Ditët e Naimit“ (Në Sallën e Madhe të hotelit „Maqdonia“)
Në orën 13: Dreka (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)

Në orën 15: Vizitë e monumenteve historike të Tetovës
Në orën 19: Ora letrare „Rruzulli poetik“ – lexim vargjesh nga poetët pjesëmarrës (Në Sallën e Madhe të Pallatit të Kulturës)
– Shpallja e anëtarëve të nderit të MLN „Ditët e Naimit“
– Shpallja e fituesve të shpërblimeve:
Çmimi „Naim Frashëri“
Çmimi „Menada“
Çmimi „Oeneumi“
Çmimi „Qiriu i Naimit“
Dorëzimi i shpërblimeve
Mbyllja solemne e Edicionit VIII të Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë „Ditet e Naimit“
Në orën 22: Darka (Në restorantin „Ara“ në Tetovë)

23 tetor 2004 (E shtunë)

Në orën 08: Mëngjesi (Në restorantin e hotelit „Maqedonia“)
Në orën 09: Përcjellja e mysafirëve